Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження

Технології - Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні - дослідження

Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що вживання жирної “швидкої їжі” протягом декількох днів може негативно впливати на роботу мозку. Дослідники виявили, що така дієта активує певний тип клітин у гіпокампі, відповідальних за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Вчені також виявили, що перериви у харчуванні після вживання жирної їжі можуть покращити когнітивні функції та нормалізувати пам’ять. Ці відкриття можуть допомогти розробити нові методи профілактики хвороб мозку, пов’язаних з ожирінням та метаболічними розладами, таких як деменція та хвороба Альцгеймера.

Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *