Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI спільно запускають космічний експеримент під назвою DASSAI MOON Project. Їхня мета – вивчити, чи можна виробляти саке на Місяці в умовах зменшеної гравітації, схожої на місячну. Для цього на Міжнародну космічну станцію відправлять установку для ферментації саке. Процес включатиме в себе використання рису з Землі та води з місячного льоду. Установка містить резервуар для ферментації та центрифугу, яка імітуватиме місячну силу тяжіння. Після двотижневого експерименту заморожену рисову масу вивезуть на Землю, де з неї виготовлять саке. Цей унікальний напій, позначений як “DASSAI MOON – Made in Space”, планують продати за велику суму, а кошти використають на розвиток японських космічних програм. Зберегуть також частину матеріалу для наукового аналізу. Цей експеримент може вказувати на можливість виробництва продуктів у космосі, що може бути важливим для майбутніх місій на Місяць та створення космічних баз.
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Залишити відповідь